Hardenberg Almelo Webshop
Kampeer & Outdoor Reiling

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief ontvangen over de nieuwste aanbiedingen en het laatste nieuws?
Schrijf je in!

Folder 2017

Over Kampeer & Outdoor Reiling

MissieKampeer & Outdoor Reiling gelooft in een breed en diep assortiment op het gebied van caravanaanbod, caravanreparatie en -onderhoud, caravanonderdelen, tenten, kampeerartikelen, outdoorartikelen, kleding en wandelschoenen voor haar klanten. Daarbij staan kwaliteit, een goed en eerlijk advies en service tegen een aantrekkelijke prijs hoog in het vaandel. Het bedrijf wil met haar assortiment een rol van betekenis spelen in de provincie Overijssel.
Kampeer & Outdoor Reiling wil een goede sociale betrouwbare werkgever zijn waar medewerkers de kans krijgen zich te ontplooien en te doen waar ze goed in zijn. Tot slot wil Kampeer & Outdoor Reiling een betrouwbare partij zijn voor haar handelspartners.

VisieKampeer & Outdoor Reiling is zuinig op haar stabiele positie in de kampeer-, outdoor-, en caravanmarkt. Het bedrijf zal er ten gunste van haar klanten, personeel en partners aan werken deze positie te behouden. Ten gunste van de continuïteit van het bedrijf is een gezonde groei is gewenst.

Logo-rondehoek

Geschiedenis van Kampeer & Outdoor Reiling

1991 Oprichting van Caravan Handel Gert Reiling in VroomshoopOprichter Gert Reiling is gestart met het bedrijf in Vroomshoop in 1991. De caravanhandel vond plaats aan huis: Caravanhandel Gert Reiling. Later in dat jaar werd er een stuk terrein gehuurd met keet in Vroomshoop.

1992 Verhuizing Gert Reiling Caravans naar HardenbergDe handel verliep goed. Vandaar dat er werd verhuisd naar Hardenberg. Per 1 jan 1992 is het bedrijf Gert Reiling Caravans gevestigd op industrieterrein De Nieuwe Haven.
Gekozen werd voor een pand waarin verschillende bedrijven gevestigd waren. 400 m2 van dit pand werd door Gert Reiling gehuurd evenals een deel van het buitenterrein.
In het pand waren de shop en de werkplaats gevestigd. De kantoorwerkzaamheden vonden nog plaats in een oude keet aan de andere kant van het terrein. Op een gegeven moment is Gert Reiling begonnen met de dealerschappen van de merken Sprite, Sterckeman en LMC. In de beginjaren werkte Gert fulltime en had hij daarbij drie parttimers in dienst.

1998 Uitbreiding van het pandIn 1998 werd er meer ruimte bij gehuurd, op die manier kon de winkel verder worden uitgebreid. Deze uitbreiding ging gepaard met de bouw van een tweetal zolders. Op de ene zolder werd ruimte gemaakt voor bijzettenten en later kleding. Op de tweede zolder werd een showroom voor de voortenten en luifels gecreëerd. Daarnaast werd er naast de drie parttimers de eerste fulltime-medewerker aangenomen. De verschillende dealerschappen werden stopgezet.

2004 De bouw van een nieuwe werkplaatsDoor de gestage groei van het caravanbedrijf kwam er in 2004 behoefte aan een groter magazijn en een moderne werkplaats met plek voor meer caravans. Er werd een nieuwe werkplaats met magazijn gebouwd. Bovenop het nieuwe magazijn werd een nieuwe showroom voor de voortenten gebouwd. De oude werkplaats kwam te vervallen, deze vrijgekomen ruimte werd toegevoegd aan de winkel.

2005 Verder uitbreiding van de gehuurde ruimtenToen de nieuwe werkplaats in gebruik werd genomen, bleek dat er meer ruimte in het gedeelde pand vrijkwam. Er werd besloten ook deze ruimte bij te huren. Een deel van de ruimte werd verbouwd als showroom voor de caravans. Andere vrijgekomen gedeelten kwamen ten goede aan de kampeerwinkel en het magazijn.
Dit betekende dat het winkeloppervlak verdubbelde. De kampeerwinkel ging naast de caravans een belangrijke rol spelen en doet dat nog steeds. Naast kampeerartikelen kwam de focus te liggen op outdoorartikelen, wandelschoenen en kleding.

2009 Een jaar vol ontwikkelingen: Nieuwe vennoot, Dethleffs dealerschap en nieuwe vestiging te AlmeloIn 2009 werd Johan Lamberts, die op dat moment tien jaar werkzaam was bij het bedrijf, aangetrokken als tweede vennoot. Daarnaast bleek de naam Gert Reiling Caravans niet meer toereikend genoeg. Naast caravans ligt het accent van het assortiment op kampeer- en outdoorartikelen. Er is gekozen voor een nieuwe naam: 'Kampeer & Outdoor Reiling'. Deze naam sluit beter aan bij de huidige bedrijfsvoering en het assortiment.

Tevens besloot men een dealerschap aan te trekken. Het merk Dethleffs bleek een geschikte kandidaat. Het merk biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding die aansluit bij de bedrijfsvoering van Kampeer & Outdoor Reiling. Daarbij biedt het merk een breed en diep assortiment.

Verder werd er in dit jaar een tweede vestiging geopend. De tweede locatie is gevestigd aan het Kampeerplein in Almelo. In Almelo beperkt het bedrijf zich tot de verkoop van kampeerartikelen, outdoorartikelen en wandelschoenen. Met de komst van deze nieuwe locatie werd er een nieuwe bedrijfsslogan ontwikkeld:

De grootste kampeerwinkel van Overijssel!

2013 Stabiele groei in een roerige marktTerwijl de gevolgen van de economische crisis steeds meer voelbaar worden weet Kampeer & Outdoor Reiling een stabiele groei te realiseren. De mogelijkheden werden gevonden om het assortiment naar een hoogwaardiger niveau te tillen. Kampeer & Outdoor Reiling werd Truma-partner en Doréma Sterdealer. 

Naast ontwikkelingen in de winkel werden er ook stappen gezet op het digitale vlak. Halverwege 2013 opende Kampeer & Outdoor Reiling de virtuele deuren van haar webshop. Op deze manier probeert de grootste kampeerwinkel van Overijssel het gemak van internet te combineren met de vertrouwde service van Kampeer & Outdoor Reiling.

geschiedenis02geschiedenis03geschiedenis04geschiedenis06geschiedenis08geschiedenis01geschiedenis10geschiedenis09